Buiten leven = buiten douchen.

Heerlijk ontspannend na het zwemmen of een lange dag in de zon!

1. Innovatieve buitendouche

Innovatie en knowhow zijn de sleutelwoorden die ons tot een grote speler hebben gemaakt in de wereld van de buitendouches. De ervaring, onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen hebben ons in staat gesteld unieke reeksen van solardouches te creëren die kwaliteit, esthetiek en ecologie combineren.

2. PVC en Aluminium buitendouche

Al onze tuindouches blinken uit in vormgeving met slanke, elegante en kleurrijke rondingen. Met hun sierlijke lijnen passen ze in alle tuinen en bij elk zwembad of spa. Het gehele assortiment is vervaardigt van duurzaam HD Polyethyleen of geborsteld Aluminium en zijn voorzien van chromen accenten. Niet voor niets zijn deze douches de afgelopen jaren gegroeid tot een enorm succes.

3. Installatie

Al onze buitendouches zijn eenvoudig te installeren op diverse stabiele ondergronden van hout of beton middels de bijgeleverde schroeven waarna alleen de tuinslang nog aangekoppeld hoeft te worden. Ook het aansluiten aan een vaste waterleiding behoort tot de mogelijkheden.

Bekijk hier de installatie video van een buitendouche.

4. Kleur en temperatuur

Onderstaande grafiek toont aan hoe donkerder de de kleur van een solar douche hoe warmer het water in de douche wordt opgebouwd tot wel 45 graden. De aanwezigheid van zonlicht of UV-stralen is cruciaal voor de functionaliteit van een solardouche. Daarom moet u uw solardouche zeker plaatsen in een gebied waar de meest mogelijke zonnestralen te vinden zijn. Een solardouche is een tuindouche met een watertank met daarin het te verwarmen water. De stralen van de zon raken nu de zonnecellen die zich daarboven bevinden. Hierdoor ontstaat warmte en kan het water in de tank tot 45°C worden verwarmd. Zelfs op bewolkte dagen wordt het water verwarmd, omdat de zonnestralen nog steeds door de wolken gaan, maar dan in een verzwakte vorm. Het water is slechts matig verwarmd op minder mooie dagen.

Als u wilt douchen, maar het water is veel te warm, of als u over het algemeen de voorkeur geeft aan een koelere douche, kunt u de watertemperatuur continu aanpassen met behulp van een mengkraan. Net als bij warm water heb je geen extra energie nodig. Het warme water wordt uitsluitend verwarmd door de zonnestralen en gekoeld door de temperatuurregelaar door toevoeging van koud water.

5. Solardouche = goedkoop in gebruik

Het gebruik van een solardouche heeft belangrijke voordelen: goedkoop en milieuvriendelijk. Met 30 zonnige dagen per jaar bespaart een gezin van 3 personen € 50,00 aan energiekosten. Alle energiekosten worden geëlimineerd door de aankoop van deze solardouche. De energie die nodig is om het water te verwarmen wordt uitsluitend geleverd door zonne-energie, waarvan bekend is dat deze gratis is.

6. Zijn er gevaren aan een Solardouche?

Waarschijnlijk is het grootste gevaar dat uitgaat van solardouches de zogenaamde legionella’s. Dit zijn bacteriën die levensbedreigende ziekten kunnen veroorzaken, zoals de veteranenziekte. Legionella geeft de voorkeur aan stilstaand water met temperaturen van 25-50 °C. Legionella wordt pas effectief gedood vanaf een temperatuur van 60 °C. Aangezien het water in de tank alleen op zeer warme zomerdagen tot deze temperatuur opwarmt, moet er voorzichtig te werk worden gegaan bij oneigenlijk gebruik. Het is daarom belangrijk dat u het water in de tank regelmatig ververst. De meeste douches op zonne-energie zijn uitgerust met een aftapkraan die het mogelijk maakt om het water uit de tank te halen en te gebruiken als water voor het besproeien.

7. Solardouche in de winter

In de winter is de solardouche normaal gesproken niet in werking. Bij een vast geïnstalleerde solardouche is het daarom noodzakelijk om in de herfst enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Het water moet volledig worden afgetapt (zowel uit de tank als uit de leidingen). Meestal blijft er wat water in het systeem achter. U moet daarom, indien mogelijk, de tuindouche in alle richtingen kantelen, zodat het resterende water ook kan ontsnappen. Indien u uw buitendouche verrijkt met een vorstbeveiliging, dan kunt u zelfs in de winter de solardouche gewoon blijven gebruiken.

8. Hoe kan ik de Solardouche het beste beschermen?

Uw zojuist aangeschafte buitendouche kunt u het beste beschermen middels een bijpassende hoes. Deze beschermt uw solardouche tegen allerlei weersinvloeden en is hier te verkrijgen.