Gefeliciteerd, je hebt de certificeringscursus op instapniveau voor scubaduiken al afgerond, wat betekent dat je geslaagd bent voor de theoretische validatie die zegt: “Wauw! Je kent de basisvaardigheden!”

Maar hier is een klein advies: je vooruitgang zou daar niet moeten stoppen.

Duiken is meer dan onder water kunnen zwemmen. U moet uw basisduikvaardigheden blijven oefenen en verbeteren om uw veiligheid te garanderen en de mogelijke risico's te minimaliseren. We hebben drie basisduikvaardigheden op een rij gezet die elke duiker zou moeten beheersen.

Beheers uw drijfvermogen

Het bereiken van een goed drijfvermogen is een van de belangrijkste dingen om te leren tijdens het duiken. Maar wat is drijfvermogen, vraagt ​​u zich af? Het betekent in de eenvoudigste bewoordingen de neiging om te drijven, te zinken of neutraal te blijven. Hiermee kun je soepel over de riffen glijden zonder over de kwetsbare koralen te knokken. Door het drijfvermogen onder de knie te krijgen, kunt u lange tijd onder water blijven en een aangenamere duikervaring hebben terwijl u tegelijkertijd het onderwaterleven beschermt.

Herstel van regelgevers

Je vraagt ​​je waarschijnlijk af waarom het ophalen van een ademautomaat een van de basisduikvaardigheden is die je moet beheersen. Komt de regelaar altijd los? Koel, duiker. De regelaar is verantwoordelijk voor het terugbrengen van de luchtdruk naar normaal om er doorheen te ademen. We zijn ons er allemaal van bewust dat duiken vereist dat je je adem in een constante stroom houdt. In zeldzame gevallen van duiken raken de ademautomaten soms los en is er minder dan één ademteug nodig om het te herstellen.

Wanneer dit gebeurt, zorg er dan voor dat u rechtop in het water gaat liggen. Plaats je rechterhand op je rechterdij en cirkel je armen naar achteren. De slang van de ademautomaat wordt op uw arm geklemd, waardoor u de tweede trap goed in uw mond kunt terugplaatsen. Zorg er bij het uitvoeren van deze stappen voor dat u uw adem niet inhoudt en blaas kleine belletjes om te voorkomen dat u het water inademt.

Onder water communiceren via handsignalen

Communicatie is de sleutel als het gaat om duiken. Duikers gebruiken handgebaren om hun boodschap over te brengen, van het vragen aan je buddy of ze in orde zijn of het communiceren van de richting. Houd er echter rekening mee dat sommige handsignalen over de hele wereld kunnen verschillen, maar de belangrijkste signalen zoals "niet in de lucht" en "oké" zijn universeel. Neem daarom even de tijd om deze handgebaren te bestuderen.

Als je de diepte van de oceaan verkent, zal het kennen van deze basisduikvaardigheden de mogelijke risico's verminderen. Zorg ervoor dat je deze vaardigheden onder de knie hebt om je veiligheid te garanderen en wees de duiker die elke onderwatersituatie aankan.